Donuk Ürünler Kaç Derece Olmalı - Akay Soğutma

24 Şubat 20220
Donuk Ürünler Kaç Derece Olmalı

 

Donuk Ürünler Kaç Derece Olmalı

Donuk ürünler kaç derece olmalı? Besin ve gıda maddelerine yönelik soğuk hava deposu kullanımında soğuk zinciri korumak ve oluşturmak çok önemlidir. Et, süt, balık ve dondurulmuş besinler hassas gıdalar olduğu için sıcaklık paramedi sağlanmalıdır. Sıcaklık değişimleri mikroorganizmaların üremesine neden olarak bu ürünlerin fiziksel ve kimyasal yapılarını bozacaktır. Bu nedenle mikroorganizmaların üremesi için gıdaların tazeliğini koruması gerekir. Gıdaların taze kalabilmesi için soğuk hava zincirinin kırılmaması gerekir. Soğuk ortamda muhafaza edilmesi gereken maddelerin üretim aşamasından itibaren sevkiyatından depolamaya ve sergilenmesine kadar olan tüm süreçte soğutma seviyesini kırmamak şarttır. Aksi halde ürünler bozularak tüketiciye sunulamaz ve maddi kayıplar ortaya çıkar

Donuk Ürünleri Soğuk Hava Zinciri ile Tüketiciye Sunmak

Donuk ürünler kaç derece olmalı Donuk ürünler öncelikle yapısına uygun depolarda muhafaza edilmelidir. Bu ürünler soğuk zincirin kırılmadan tüketiciye ulaştırılması için belirli ısıda saklanmalıdır. Soğuk zinciri korumak adına yapılması gereken önemli şey kötü huylu bakterilerin sıcaklık etkisiyle hızla değiştirdiği et, tavuk, balık gibi taze ve dondurulmuş gıdalarda yarattığı etkiyi ortadan kaldırmaktır. Özellikle bu ürünler saklanırken çok daha fazla dikkat etmek gerekir. Bunlara ek olarak soğutucudaki sıcaklık göstergeleri sürekli olarak kontrol edilmelidir. Soğutucunun dolum çizgisi altında kalan ürünler tercih edilerek fazla yüklemeden kaynaklı az soğutma problemine neden olunmamalıdır. Kapasiteyi fazla zorlamadan soğuk hava depoları kullanılmalıdır. Dondurularak muhafaza edilen ve uzun süre saklanacak gıdalar için tercih edilen soğuk hava depoları  – 10 derece dereceden – 20 dereceye kadar soğutma yapılarak muhafaza edilmelidir.

Parkende Soğuk Hava Ürünlerinin Saklanması

Donuk ürünler kaç derecede olmalı özellikle perakende mal kabul aşamasından itibaren soğuk zincir oluşturulmalıdır. Taze ve donmuş gıda üreticileri gıdaları yasal düzenlemeler gereği soğuk zinciri muhafaza ederek satışa sunmalıdır. Üreticiden frigorifik olarak alınan ürünler kontrol memurları tarafından dikkatli bir şekilde kontrol edilir. Tüketici sağlığına dikkat etmek adına parkende satışların kontrolü ilgili bakanlık tarafından düzenli olarak yasalar çerçevesinde gerçekleştirilmektedir. Üreticilerin bu konuda sorun yaşamamaları adına soğuk hava deposu kullanım özelliklerine hâkim olmaları gerekmektedir.

 

+90 212 883 50 42

[email protected]

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *